ויטמין D חשוב להקטנת שיעור התמותה מקורונה

מחקר שנערך  באוניברסיטת  Northwestern שבשיקגו ארה”ב  מראה ששיעור הסיבוכים הקשים והתמותה מקורונה כפול אצל חולים שסבלו מרמות נמוכות של ויטמין D.

המחקר מתבסס על נתונים מ- 10 מדינות שונות בהן היתה תחלואה גבוהה של קורונה. החוקרים מצאו קשר (קורלציה) בין רמות נמוכות של ויטמין D לתגובת היתר של מערכת החיסון (סערת ציטוקינים CRS) שעלולה לגרום לסיבוכים.

בנוסף, החוקרים טוענים כי הבדלים ברמות ויטמין D יכולים להסביר כמה מהתופעות המוזרות הקשורות למחלת הקורונה כמו למשל למה במדינות מסוימות כמו במזרח התיכון שיעור הסיבוכים והתמותה נמוכים יותר מאשר במדינות  צפון אירופה, בריטניה וכן ההבדל בין צפון איטליה לדרומה, וגם למה ילדים פגיעים פחות למחלה.

ומה הקשר למיאלומה?

מיאלומה היא מחלה של המערכת החיסונית. הן המחלה והן הטיפול בה מחלישים אותה יותר.
באופן די מפתיע, גם אצלנו בארץ השמש הנצחית, אנשים רבים סובלים ממחסור בויטמין D, לפעמים באופן קיצוני.

שמירה על רמה תקינה של ויטמין D חשובה לנו, גם בשגרה ובמיוחד בימי הקורונה.

ויטמין D אינו תרופת מרשם לכן הרופאים אינם נוהגים לנטרו ולרשום אותו כתרופה. מכיוון שכך, האחריות לשמור על רמה תקינה שלו נופלת עלינו. רמת ויטמין D נבדקת בבדיקת דם אותה צריך לבקש מהרופא המטפל. כמו בתגובה לטיפול תרופתי ההבדלים הבין אישיים גדולים וצריך לנטר את רמת הויטמין D עד הגעה לטווח הנורמה, ולאחר מכן באופן קבוע. 


בדרך כלל,  צריכה של עד 5000 יחידות IU ביום נחשבת לבטוחה. אולם במקרים חריגים, אצל מי שמחלתו פעילה, רמת הסידן בדם עלולה להיות גבוהה. במצבים אלה יש להיזהר בצריכת ויטמין  D כתוסף מחשש להיפרקלצמיה.

לכן, בכל מקרה, חובה להתייעץ עם הרופא המטפל אם מתכננים לצרוך ויטמין D.


המחקר פורסם באתר האינטנרט Science Daily. למאמר המלא: לחצו כאן


כתב: אריה מרלינג, מתמודד ותיק עם מחלת המיאלומה.
מאמין בשמירה על אורח חיים נכון, עורך מדור סקירת עיתונות.

אם כבר מיאלומה – עדיף לעבור את זה ביחד

אנחנו מזמינים אותך להצטרף לאמ”ן,
להתחבר לקהילה תומכת
וליהנות מהטבות מגוונות.

בודק...